Doğal Işığın Ev Dekorasyonuna Etkisi

Mobilya

Ankara mobilya evinizin istediğiniz şekle bürünmesi konusunda sizlere yardımcı olurken, dekoratif açıdan da hayal ettiğiniz eve kavuşmanızı sağlıyor. Mobilya kullanımının pek çok açıdan önemli olduğunu ve mobilya kullanılmadığı takdirde evlerin cansız hale dönüşeceğini söylemek mümkündür. Bu doğrultuda ev dekorasyonu için kullanılması gereken en önemli eşyalar arasında mobilyalar geldiğini fakat mobilyaların başarılı bir dekorasyon için tek başına yeterli olmayacağını da söylemek gerekir. Dekoratif olarak da kullanılması gereken farklı objeler ve bununla birlikte doğal ışık gibi dikkat edilmesi gereken etkenler bulunur. Tüm bu etkenlerin bir araya gelmesi dekoratif açıdan istediğiniz görüntüye sahip bir yaşam alanı yaratabilmeniz konusunda sizleri destekler. Böylelikle eviniz hayal ettiğiniz görüntüye kavuşurken evde vakit geçirmek çok daha keyifli hale gelir.

Pencereleri Kullanarak Doğal Işık Maksimizasyonu

Hayal ettiğiniz mobilyaları satın almış evinize yerleştirmiş dekorasyon öğeleri ile dekorasyonu tamamladığımızı düşünüyor olabilirsiniz. Hayal ettiğiniz ürünlerle odanızı yerleştirmiş olmanıza rağmen istediğiniz etkiyi elde edemediğinizi düşündüren bazı faktörler olduğunu ise söylemek gerekir. Bu faktörlerden ilki ve en önemlisi doğal ışık kaynaklarını yeterince kullanmıyor olmanızdır. 

Satın aldığınız mobilyaların katalogda göründüğü renge sahip olmadığını düşünüyorsanız bu durum doğal ışık maksimizasyonu yapamadığınızı gösteriyor olabilir. Ortamın ambiyansını tamamen değiştiren ve dekoratif açıdan başarılı bir rol oynayan etkenlerin arasında pencereler yani doğal ışık kaynakları bulunur. 

Doğal ışık kaynaklarını kullanmak ve bu kaynaklardan maksimum verim elde edebilmek için pencere önlerine mobilya yerleştirmeye özen göstermelisiniz. Pencere önüne ışığı kesecek mobilyalar yerleştirmek doğal ışık kaynaklarının içeriye girmesini engeller. Bu durum dekorasyonun yeterince etkili olmasına engel olabilir. Bu durumun yaşanmaması adına pencereleri doğru şekilde kullandığınızdan emin olmalısınız.

Işığın Renkler Üzerindeki Etkisi 

Yatak odası takımı ya da oturma grubu gibi farklı mobilyaların çeşitli fonksiyonları bulunsa da ortak özellikleri doğal ışık kaynağı altında en ideal versiyonlarına ulaşıyor olmalarıdır. Estetik açıdan etkili bir görüntü için mobilyaların doğal ışık kaynaklarından en verimli şekilde faydalanmaları gerekir. Bu doğrultuda ışığın renkler üzerindeki etkisinin de göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu dile getirmek gerekir. 

Doğal ışık kaynaklarından yeterince faydalanan ve geniş bir odaya sahipseniz tercihinizi koyu renkli mobilyalardan yana yapabilirsiniz. Koyu renklerin ışığı yansıtma oranları açık renklere oranla daha farklı olduğu için koyu renkli mobilyalar dahi alanının daralmış gözükmesine yol açmaz. Ancak doğal ışık kaynaklarından yeterince verim alamayan odalarda tercih edilmesi gereken mobilyaların daha açık renkli olması önerilir. 

Aydınlatma ve Işıklandırma Seçenekleri

Öğretmenler Mobilya eviniz için tercih edebileceğiniz mobilya seçenekleri yaşam alanlarınızın hayal ettiğiniz şekle gelmesi konusunda etkilidir. Bununla birlikte yaşam alanlarınızın hayal ettiğiniz görüntüye ulaşabilmesini sağlayan yalnızca mobilyalar değildir. Dekoratif açıdan etkileyici bir alana sahip olmak için aydınlatma ve ışıklandırma seçenekleri konusunda da başarılı kararlar vermeniz gerekir.

Kullandığınız mobilyalar ve alanın genel ambiyansı tercih etmeniz gereken aydınlatma ve ışıklandırma seçeneklerini değiştirir. Örneğin minimal tarzda bir alan yarattıysanız ve özellikle kullandığınız alan küçükse büyük abajurlardan yana tercih yapmak alanın daralmasına yol açarken minimal tarz içinde uygun olmaz. Bunun yerine spot ya da led aydınlatmalarda yan yana tercih yapabilirsiniz. Bu durum aydınlatma ile elde edeceğiniz yetkinin daha verimli olmasını sağlayacaktır. 

Eğer duvarlarınıza tablo ya da objeler astıysanız ışıklandırma ile dikkate dekoratif objelerin üzerine çekmeye çalışabilirsiniz. Bunun için duvara monte edilebilen aydınlatma seçeneklerini tercih edebilir, tercihiniz ile ortama daha farklı bir hava katabilirsiniz.

Doğal Işığın Mobilya Renkleri Üzerindeki Yansımaları

Birbirinden farklı seçeneklere sahip olan mutfak takımı modelleri evin ortak kullanım alanlarından biri olan ve en çok vakit geçirilen mutfakların daha etkileyici hale gelmesini sağlıyor. Hem gündüz hem de gece saatlerinde mutfakta vakit geçirildiği göz önünde bulundurulduğunda doğal ışığın mutfak mobilyaları için ne kadar önemli olduğu görülüyor.

Doğal ışık mobilya renklerinin en etkileyici halleri ile yansımasını sağlar. Katalogda gördüğünüz rengin evinizde olan mobilya ile aynı olmadığını düşünüyorsanız bu durum doğal ışık kaynaklarını yeterince kullanamıyor olduğunuzu gösterir. Bunun için mutfakta dahil olmak üzere hiçbir odada doğal ışık kaynaklarının önünü kesmelisiniz. Bununla birlikte kullanacağınız antre ve koridor halısı gibi hem eşle evsel hem de estetik eşyalarında ışığı kırmayacak tonlarda olduğundan emin olmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir