Minimalist Yaşam İçin Gerekli Mobilya Parçaları

pluton yatak odası takımı

Minimalizm, sadeleşerek huzuru ve düzeni bulma sanatıdır. Öğretmenler Halı Mobilya ile evinizi minimalist bir cennete dönüştürün.

Minimalist yaşam tarzı, sade ve işlevsel mobilyalarla ferah ve huzurlu bir yaşam alanı yaratmayı amaçlar. Oturma odası, yatak odası ve mutfakta az eşya kullanımı ve çok işlevli mobilyalar tercih edilir. Öğretmenler Halı Mobilya, sürdürülebilir ve çevre dostu seçenekler sunarak bu yaşam tarzını desteklemektedir.

Minimalist yaşam tarzı her anlamda sadeleşmek ve özgürleşmek anlamına gelir. Bir insanın zihnini, kendini sadeleştirmesidir. İnsanlar sadeleşmeye, minimalleşmeye evlerinden başlarlar.

Minimalist Yaşam Tarzının Temelleri

1960larda yalnızca bir sanat akımı olan minimalizm, şimdi bir yaşam tarzı haline geldi. İnsanın zihnini özgürleştirme isteği anlamına gelen bu yaşam biçimi, bir şeyin az ama öz olanını benimser. Minimalistler, ihtiyacı kadar alır, sürdürülebilir yaşar ve çevre dostu tercihlere yönelir. Modern ev tasarımlarında minimalizm, sade yaşam alanları yaratma düşüncesi ile yola çıkıştır. Az eşya ile daha fazla yaşam alanı yaratma, bu tasarımın ilk koşuludur.

Minimalist Yaşam için Temel Mobilya Seçimleri

Minimalist mobilya tasarımlarında ilk dikkat edilen şey, mobilyanın birden çok işlevi olması. Bir koltuğun aynı zamanda depolama alanı görevi görmesi fonksiyonel mobilyalara bir örnektir.

Sade tasarımlara sahip mobilya ve koltuk gruplarının görünüşü; nötr renkli, az desenli, rahat ve tercihen doğal yapı malzemeleri ile yapılmış şeklindedir. Minimalist tarzın hâkim olduğu oturma odalarında genelde, düz renkte tercihen nötr renklerin kullanıldığı sade tasarımlı koltuklar görülür. Bu koltukları tamamlayan bir orta sehpa, bu sehpa çekmeceli olursa depolama işlevi de sağlar ve açık raflı kitaplıklar dikkat çeker. 

Sade tasarımlı yatak odalarında ise gömme dolap tarzı duvar boşluklarının da kullanıldığı dolaplar, daha fazla alan yarattığı için tercih edilir.

Oturma Odası için Minimalist Seçimler

Sade ve modern bir oturma odasında işlevsel mobilya kullanımı olmazsa olmalardan biridir. Minimalist oturma odası nasıl düzenlenir sorusu şu şekilde cevaplanabilir:

  • Minimalist bir oturma odası temiz, ferah, açık renklerdedir ve hareket alanı fazladır.
  • Minimalist bir odada modüler koltuklar tercih etmek, odaya estetik görünüm de katar.
  • Açık raflar ve duvara monteli dolaplar bu tip evlerde sıkça kullanılır.
  • Minimal tarzda, ahşap gibi doğal malzemelere sık rastlayabilirsiniz.

Yatak Odası için Minimalist Mobilyalar

Yatak odalarında az eşya olması, uyku kalitesi ve berrak bir zihin açısından önemli. Bu yüzden Minimalist yatak odası takımı için mobilya seçimi doğru yapılmalı. Örneğin, bazası olmayan bir yatak tercih etmek yanlış. Bunun yerine tercih edebileceğiniz bazalı yatak, hem depolama sorununu ortadan kaldırıp odada alan açmaya da yardımcı olacaktır. 

Minimalist bir yatak odasının görünüşü, ‘sadeliğiyle birbirlerini tamamlayan mobilyalar, bej veya gri gibi nötr renkler, bitki ve canlı renkli tablolarla sağlanmış bütünlük’ şeklindedir. Yatak odanızda kullanacağınız sade bir yatak çerçevesi, şık bir görüntü yaratır. Gereksiz süsleme ve kabartmalara yer verilmeyen bir gardırop yeterli olacak bir seçim.

Mutfak ve Yemek Alanı

Bu mekanlar, hareket alanının en fazla olması gereken yerlerdir. Çünkü özellikle mutfakta, alan kısıtlı olduğunda yemek yapmak zevkli bir iş olmaktan çıkıyor. Minimalist mutfak tasarımı yaparken açık veya duvara asılı raflar kullanmak, hem ferah hem düzenli görüntü sağlar. Yemek alanlarında ise fonksiyonel mobilya doğru tercihlerdir. Örneğin kalabalık sofralar için büyütülebilen mutfak  masası takımları veya içini sandık olarak kullanabileceğiniz yemek koltukları faydalı seçimler arasındadır.

Depolama Çözümleri

Sade ve modern tarzda dağınık görüntü olmamasına özen gösteriliyor. Bu yüzden minimalizmde depolama çözümleri çok önem taşıyor. Bazı depolama sorunu ve çözümleri aşağıdaki gibidir:

  • Salonda sürekli duran battaniye, yastıklar, şarj aletleri görüntüsünden kurtulmak için hasır kutu veya sepetler kullanılabilir.
  • Hiçbir şey sığdırılamayan çekmecelerin içine organizer yerleştirerek küçük bir alana daha fazla eşya sığdırabilirsiniz.
  • Gömme dolaplar, tüm dağınıklığı içine aldığı için o düzensiz görüntüyü ortadan kaldırır.
  • Sürekli kapalı dolap görüntüsünden sıkıldıysanız açık raflar tercih edebilirsiniz. Böylece yemek takımlarınızı sergileyerek şık bir görüntü de oluşturmuş olursunuz.
  • Eve alınan dolaplara sığamıyorsanız modüler depolama üniteleri size göre bir seçim olabilir. İsteğe göre şeklini ve büyüklüğünü değiştirebilirsiniz.

Renk ve Malzeme Seçimi

Minimalist bir evde kullanılan renk paleti genelde nötr ve açık renklerden oluşur. Bu renkler, huzurlu hissetmeye, rahat ve açık bir zihinle düşünebilmeye yol açar. Doğal ışığı çok iyi almayan bir evde bu renkler kullanıldığında o boğucu görüntü yerine ferah ve aydınlık bir görünüm sağlanır.

Minimalist tarzda daha çok doğal doku ve malzemeler kullanılır. Bu da sürdürülebilir olmanın getirdiği bir özelliktir. Doğal malzemelerin ömürleri diğerlerine kıyasla daha uzun olabileceği için minimalist felsefeye uyum sağlar.

Minimalist Dekorasyon İpuçları

Modern tarzda aksesuar kullanımı da geleneksel tarza göre daha azdır. Aksesuar yerine kullanılabilecek bitki ve aynalar, doğal ışık kaynağını içeri yansıtıp estetik bir görüntüye yol açacaklardır. Bu küçük dokunuş, minimalist ev dekorasyonu ipuçları arasında en önemlisi.

Minimalist Bir Ev İçin Basit Adımlar

Minimalist dekorasyon yapmaya küçük adımlarla başlayabilirsiniz. Bu adımlar, evdeki fazlalık eşyalarınızdan kurtulmak veya eve daha az dekoratif eşya almak olabilir. Eviniz sürekli temiz ve düzenli gözükmeli. Minimalizmde kalabalık görüntüye yer yok. Eve yerleştireceğiniz bitkiler ve toprakla uğraşmak da sizin stres seviyenizi azaltır. Bu yüzden doğadan uzaklaşmayın. Minimalizm, stres seviyenizi azaltıp mutluluk seviyenizi yükseltmeyi amaçlar. Minimalizm sayesinde odak süreniz de artar. Ayrıca ihtiyacınız kadar tüketip alacağınızdan dolayı tasarruf yapmanıza da katkı sağlar.

Soru: Minimalist bir ev için hangi mobilya parçaları gerekli?

Cevap: Minimalist bir evde, çok işlevli ve sade tasarımlı mobilyalar önemlidir. Öğretmenler Halı Mobilya, modüler koltuklar, gömme dolaplar ve depolama alanına sahip bazalı yataklar gibi ürünler sunarak minimalist dekorasyonu desteklemektedir.

Mobilyalarla ilgili diger bir içeriğimiz olan Mobilya Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Önemli Nokta ilginizi çekecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir