Desen ve Tarza Göre Halı Seçimleri

El dokuma halı gibi farklı modelleri arasından seçim yapmaya çalışırken dikkat etmeniz gereken bazı etkenler bulunuyor. Uzun yıllar boyunca kullanılacak ve dekorasyonu tamamlayacak bir dekoratif ve olan halılar, işlevsel açıdan da önemlidir. Mobilyalarınız ile uyumlu, istek ve ihtiyaçlarınızı entegre olabilecek bir halı seçimi yapmak yaşam alanlarınızın kalite standardını yükseltir. Tercih edebileceğiniz farklı tarzlarda ve farklı materyallerle üretilmiş pek çok halı modeli olması ise karar vermeyi kolaylaştırır.

İskandinav Halı

Evinde zarif ve modern bir dekorasyon yaratmak ve yarattığı dekorasyon ile sıcak ve çekici bir ambiyans sağlamak isteyenlerin tercihi İskandinav iç tasarımdır. Temiz hatların, kullanışlı ve işlevsel parçaların ön planda olduğu İskandinav dekorasyonu tamamlayan en önemli parçalardan biri ise İskandinav halılardır. 

İskandinav tarzda rahat, şık ve sade mobilyalar tercih edilir. Bu mobilyaları tamamlayacak İskandinav halı modellerinin sade ve doğallık içermeleri gerekir. Genellikle nötr renk ve basit desenler ile tasarlanan, ahşap zeminler ile harika bir uyum sağlayan İskandinav halılar odanın genel atmosferini başarılı şekilde tamamlar. Minimalist tasarımını sakinliğin dekorasyona katkı sağlamasına yardımcıdır. 

Geometrik Halı

Geometrik desenlere sahip olan halılar modern ve minimalist mekanların gözdesidir. Bununla birlikte aynı desenlere sahip mobilyalar ya da dekoratif öğelerle de başarılı kombinler oluşturabilirler.

Geometrik desenlerin kullanıldığı zemin dekorasyonu ürünleri geometrik halı olarak adlandırılır. Düz çizgiler, dikdörtgenler, üçgenler veya kareler ile zenginleştirilen geometrik halı modelleri modern ve çağdaş bir görünüm sağlarlar.

Modern Halı

Farklı iplik ve dokuma özellikleri ile üretilen modern halı modelleri, renk ve desen konusunda önemli bir zenginliğe sunarlar. Ancak geleneksel halılar ile karşılaştırıldığı taktirde renklerin çok renkli olmaktan ziyade doğal renk tonlarından veya birkaç rengin bütünleşmesi ile oluşturulduğu görülür. Modern halılarda eski halılarda bulunan minik ve karışık desenlerin yerini göz yormayacak, sakin desenler almıştır. Modern evlerin vazgeçilmezi olarak değerlendirilen bu halılar, farklı dekorasyon anlayışlarına hitap edebilecek seçeneklere sahiptir.

Modern Klasik Halı

Evin dekorasyonunu belirleyen en önemli parçalardan biri halılardır. Mobilyaların bir arada uyumlu gözükmelerini sağlayan ve genel ambiyans adına en önemli rolü oynayan halılar, yalnızca dekoratif değil, işlevsel açıdan da önemlidir. 

Isı ve ses izolasyonu gibi önemli etkiler yaratan dolayısıyla yaşam alanlarının vazgeçilmez olarak değerlendirilen halılar, farklı ihtiyaçları karşılayabilecek çeşitli tarzlarda üretilirler. Bunlardan biri olan modern klasik halı modelleri hem modern evlerin ihtiyacını karşılayacak hem de klasik tarzın ihtişamını sunacak modellere sahiptir. 

Soyut geometrik desenler, canlı renkler, ince çizgiler ya da nötr renkler ve göz yormayacak desenler ile üretilmiş pek çok model modern klasik halılar arasındadır. 

Tıpkı diğer halılarda olduğu gibi modern klasik halı modellerinde de ölçüler geniş bir seçeneğe sahiptir. Böylelikle hem büyük hem de küçük alanlar için tercih yapılabilir.

Jüt Halılar

Halı modellerinden biri olan jüt halılar, özellikle astım gibi solunum yolu hastalıkları olanlar tarafından tercih ediliyor. Doğal ve organik malzemelerden üretildiği için sağlık için en uygun tercihlerden biri olan jüt halılar, minimalist, bohem ve İskandinav dekorasyon için en çok tercih edilen modellerden biridir. 

Jüt elinden üretiliyor olması sağlam ve dayanıklı bir model olmasını sağlarken yoğun bir dokuya sahip olması ses ve ısı yalıtımı konusunda etkili olmasını sağlar. Anti-statik özelliğe sahip jüt halılar, uzun yıllar boyunca kullanılabilir. 

El Dokuma Halı

Her halının farklı özelliği bulunur. Buna bağlı olarak tasarımlarının da değiştiği görülür. Tarihin en eski zamanlarından beri halı modelleri arasında bulunan ve en değerli çeşitlerden biri olarak değerlendirilen el dokuma halı modelleri ise moda anlayışının hiçbir zaman gerisinde kalmamıştır. 

Popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyen el dokuması halı modelleri, fabrikasyon olmayan ve makine işçiliğini üretilmeyen; insan emeğiyle ortaya çıkan halı modelleridir. Kendilerine özel tezgahlarda dokunan, dikey ve yatay olarak halı tezgahına girilen atkı ile çözgü halıların iskeleti ile oluşan el dokuması halılar, fabrikasyon halılardan çok daha değerlidir. 

El dokuması halıların da farklı renkleri, modelleri ve üretiminde kullanılan çeşitli materyaller bulunur. İstek ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak tercih edebileceğiniz el dokuması halı modellerini Öğretmenler Mobilya aracılığıyla bulabilir, yaşam alanlarınızın çok daha zengin bir ambiyansa sahip olmasını sağlayabilirsiniz! 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir