Ev Ofisi Mobilyalarında Ergonomi ve Verimlilik

Ev ve ofis mobilyası farklı özelliklere sahip olacak tasarımlar ile üretiliyor olmalarına rağmen ortak özellikleri de olması gereken ürün grupları arasındadır. Hem ev hem de ofislerde kullanılabilecek adına üretilen mobilyaların sahip olmaları gereken bazı önemli özellikler bulunur. Bu özelliklerin başında ise ergonomi ve verimlilik sunuyor olmaları gelir. 

Hem evler hem de ofisler yaşam alanları olarak değerlendirilir. Yaşamın olduğu her yerde insan vardır. İnsanların kullanımı için özel olarak üretilen ve farklı özelliklere sahip olan mobilyalar geniş bir liste ile sunulur.

Her mobilyanın sahip olması gereken özellik bir diğerinden farklıdır. Mobilyaların kullanım alanları geniştir ve birbirlerinden ayrılırlar. Mobilyanın sunması gereken özellikler kullanıldığı alana bağlı olarak değişkenlik gösterse de hangi alanda kullanıldığını fark etmeksizin bir mobilyaya sahip olması gereken en önemli özellik ergonomik olması ve verimlilik sunmasıdır. Bu sayede mobilya kullanımı ile elde edilmek istenen avantajları yakalamak daha mümkün olurken, mobilya kullanımının verimli hale gelmesi de kolaylaşır.

Ergonomik Ofis Koltukları ve Masaları

Ofisler çalışma alanları olarak değerlendirilen ve verimli çalışmaların gerçekleştiği alanlar oldukları için kullanılan mobilyaların da buna uygun olması gereken alanlardır. Ofisler için en çok ihtiyaç duyulan mobilyaların arasında masraf ve koltuklar bulunur.

Tarihin en eski zamanlarından beri kullanılan mobilyalar arasında bulunan koltuk ve masalar yazı çalışmaları başta olmak üzere pek çok farklı amaç doğrultusunda kullanılırlar. Ofisler için de vazgeçilmez parçalar arasında değerlendirilen koltuk ve masaların mutlaka konforlu olması gerekir. Ancak verimi düşürmeyecek ve oturma esnasında anatomiyi destekleyecek modellerden yana tercih yapmanın da çok önemli olduğunu söylemek gerekir.

Ofisiniz için koltuk ve masa seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli etken kullanılacağı alanın büyüklüğüdür. Bununla birlikte ofiste gerçekleşen çalışmalar da masa büyüklüğünün tercihi esnasında belirleyici olmalıdır. Küçük bir alanı yalnızca masa kullanarak tamamen kaplamak istenmeyen bir görüntü meydana getirebilir. Bu gibi problemlerin üstesinden gelmek için alanın ölçülerine uygun boyutlarda seçimler yapmak gerekir.

Ofis Mobilyalarında Depolama Çözümleri

Ofislerin en çok ihtiyaç duydukları etkenlerden biri depolama alanlarıdır. Bu durum evler için de geçerlidir ancak özellikle ofislerde belge ve dosya gibi depolanmadığı takdirde ciddi bir dağınıklık yaratacak parçaların miktarı çok daha fazladır. Bu sebeple seçiminizi yaparken depolama çözümleri sunan mobilyaları göz önünde bulundurmanız önerilir.

Kitaplıklar, geniş depolama alanları sunan dolaplar ya da raf gibi sistemlere sahip olan çalışma masaları ofisler içine çok tercih edilen mobilyalar arasındadır. Depolama konusunda etkili bir rol oynayan bu parçaları Öğretmenler Mobilya aracılığıyla bulabilir; en kaliteli seçenekleri en ekonomik fiyatlar ile satın alma şansı yakalayabilirsiniz.

Ofis Aydınlatması ve Mobilya Seçimi

Ofislerin verimli çalışma ortamları haline gelmesini sağlayan birden fazla etken bulunur. Bu etkenlerin başında ise aydınlatma ve mobilya seçimi gelir. Tercih ettiğiniz mobilyaların çalışmayı destekleyecek ve verimi artıracak kadar işlevsel olmaları önemlidir. Bununla birlikte ışığın verim ile direkt olarak ilişkili olduğunu dolayısıyla ofis aydınlatmasını çok önemli olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız. 

Ofis aydınlatması için doğal ışık kaynaklarından mümkün olan en verimli şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz. Loş ışıkları tercih etmek yerine daha net ışık kaynakları kullanmalısınız. Bununla birlikte masa lambaları gibi tek bir alana odaklanmayı kolaylaştıran aydınlatma seçeneklerinden yana tercih yapabilirsiniz.

Alanı daha verimli hale getirecek salon takımı gibi parçalardan yana da tercihler yapabilirsiniz. Bu sayede ofisinizde misafirlerinizi ağırladığınız ve çalıştığınız alanları birbirinden ayırmış olursunuz. 

Çalışma Ortamında Renk Psikolojisi

Çalışma ortamında renkler psikolojik açıdan önemli bir rol oynarken odaklanmayı arttırma konusunda da etkilidir. Örneğin ofisinizde kullandığınız modern halı seçeneklerini siyah, gri veya sarı gibi renk tonlarından yana tercih etmek odaklanmanın daha kolay hale gelmesine yardımcıdır. Özellikle şerit halinde çalışma ortamında bulunan bu renkler yoğunlaşmayı sağlar.

Eğer ofisiniz yeterince büyük bir alana sahipse köşe takımı için tercihinizi siyah ya da antrasit gibi koyu renklerden yana yapabilirsiniz. Ofislerde kullanılan koyu renkler beynin sağ kısmına hareketlendirdi için odaklanmaya yardımcıdır. Bununla birlikte ofis ortamının daha verimli hale gelmesini sağlarken estetik açıdan da dikkat çekici bir çalışma alanı yaratmanızı destekler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir