Koltukta Hangi Kumaş Tercih Edilmeli?

Koltukta Hangi Kumaş Tercih Edilmeli

Hangi Koltuk Kumaşı Tercih Edilmeli?

Ev dekorasyonunda koltuklarınızın şıklığı ve konforu, doğru kumaş seçimiyle başlar. Her zevke ve ihtiyaca uygun çeşitlilikteki kumaşlar arasından seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair bir rehber.

Koltuk kumaş seçimi, evinizin dekorasyonunu ve konforunu doğrudan etkileyen önemli bir karardır. Deri, şönil, keten, sentetik, tay tüyü ve kadife gibi kumaşlar, estetik görünüm, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık açısından farklı avantajlar sunar.

Koltuk kumaş seçimi evinizin en önemli mobilyalarından biri olan koltuğun seçimini yaparken en dikkat etmeniz gereken unsurlardan bir tanesidir. Gelişen teknolojiyle koltuk çeşitleri artarak çeşitlendikçe, aynı oranda kumaş çeşitleri de artmaktadır. Her isteğe uygun şekilde bulunan, farklı özelliklere sahip, fonksiyonel pek çok kumaş çeşidi bulunmaktadır. Farklı kullanım amaçları olan kumaşlar ile salonunuzun dekorasyonunu tamamen değiştirebilir, şık ve estetik bir ambiyans yaratabilirsiniz.

Her Devrin Ürünü Deri Koltuk Kumaşlar

Koltuk seçiminde kumaş olarak kullanılan deri estetik bir tercih. Koltuk kumaşı seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesi kumaşın kullanım kolaylığı sunması. Koltuklar ise çok uzun yıllardır en çok tercih edilen kumaşlar arasında bulunuyor. Bulunduğu ortama kattığı şık ambiyans, deri koltukların tercih edilmesinin ilk sebeplerinden biri. Her devrin ürünlü deri kumaşlar kolay temizlenebiliyor. Fakat her deri koltuk aynı kalitede bulunmuyor. Uzun ömürlü ve konforlu bir kullanım sunmasını istediğiniz deri koltuğunuzun yüksek kalitede olması gerekiyor. Aksi taktirde deri koltuğunuz zor temizlenen, leke tutan ve koku yapan bir kumaşa sahip olabilir. Bu durum kimsenin tercih etmeyeceği bir durumdur. 

Günlük Kullanıma Uygun Şönil Kumaşlar

Günlük kullanıma uygun şönil kumaşlar, koltuk seçimlerinin en bilindik tercihlerinden biri. Şönil kumaş tüylü ve kadifemsi yapıda bulunan, çekirdek iplik üstüne lif yerleştirilerek elde edilen bir kumaş türüdür. Özellikle koltuk kaplamalarında en sık tercih edilen kumaşlardan biridir. Eski koltuğunuzu şönil kumaşla döşeme yöntemi ile kaplatabilirsiniz. Oldukça ekonomik olan bu yöntemle salonunuzun dekorasyonunu baştan yaratabilir, keyifli ve yeni bir oda haline getirebilirsiniz. Şönil kumaşın en sık tercih edilmesinin altında yatan sebep leke tutmuyor olmasıdır. İnce ve tüylü görüntüsüyle estetik açıdan da göze hitap eden bu kumaş, kullanıcıları tarafından büyük beğeni toplamaktadır. Şönil kumaşa sahip koltuğunuzu kimyasal leke sökücülerle temizlemenizde hiçbir sakınca yoktur.

Popüler Olanlar Keten ve Sentetik Kumaşlar

Keten ve sentetik kumaşlar uzun yıllardır koltuk kaplamalarında tercih edilen kumaş türleri arasında gelir. Mobilya dekorasyonu açısından oldukça yaygın olan keten kumaşlar esnek ve en sağlam kumaş türü olarak bilinir. Keten koltuk kumaşı renkleri her isteye hitap edebilecek şekilde bulunur. Güneşe direkt olarak maruz kalmaktan en az seviyede etkilenen keten kumaşlar kullanıcılarına uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Konforu ve kaliteyi koltuklarında arayan kullanıcılar gönül rahatlığıyla keten kumaşları tercih edebilirler. Keten ve sentetik kumaşlarla kaplı koltuklar kolay şekilde temizlenebilir. Eğer bu kumaşların kaplı olduğu koltuğunuz leke olduysa, sabun ve ılık su yardımıyla koltuğunuzdaki lekeleri çıkartabilirsiniz. Bu sebeple her yılın modasında popüler olanlar keten ve sentetik kumaşlar olmaktadır. 

Kadifemsi Olan Tay Tüyü Kumaşlar

Tay tüyünden elde edilen kadifemsi kumaşla kaplı koltuklar dokuları ile dikkat çekerler. Kadifemsi ve hassas bir kumaşa sahip bu koltuklar su geçirmezler. Terletmemeleri, yırtılmalara ve sökülmelere karşı oldukça dayanıklı olmaları gibi sebepler bu kumaşın koltuk kaplamalarında kullanılmasını sağlar. Kadifemsi olan tay tüyü kumaşlar leke tutmama özellikleri ile de popülerleşmiş kumaşlardan biridir.  Dokusunun süet dokuzunda benzediği kadifemsi Tay tüyü kumaşlar, Tayların sahip olduğu kıl uz. unluğuyla eşdeğer şekilde üretilir. Bu sebeple de özel ve değerli bir kumaştır. Sık şekilde dokunarak üretilen kadifemsi Tay tüyü kumaşlar, çevresel kileri ve tozları içlerine hapsetmezler.

Kadife Kumaşlar

Koltuklarda ve köşe takımlarında kullanılan kadife kumaşlar çok uzun yıllardır dekorasyonun ve mobilyaların vazgeçilmez parçaları arasında yer alır. Yalnızca oturma odalarında değil, yemek odalarında, salonlarda ve yatak odalarında da kadife kumaş tercih edilebilir. En sık tercih edilen kumaşlardan biri olan kadife kumaşlar, yumuşak dokularının yanında şık görüntüleri ile estetik olarak göze hitap etmektedir. Bir çok farklı rengi bulunan kadife kumaşlar salondaki diğer mobilyalara göre farklı renklerde kullanılabilir. Kadife kumaşın içerisinde pamuklu bir yapı bulunur. Bulundurduğu bu pamuklu yapısı sayesinde kullanıcıların cildini zararlı kimyasallardan korur. Toz ve kiri içine hapsetmez. Temizlenmesi oldukça kolaydır. Uzun yıllardır  ipek ve pamuk birleştirilerek dokunan kadife kumaş, dekorasyon alanında en sık tercih edilen kumaşlardan bir tanesidir. 

Soru: Koltukta hangi kumaş tercih edilmeli?

Cevap: Koltukta kumaş seçimi yaparken kullanım amacınıza ve estetik beklentinize göre karar vermelisiniz. Deri, uzun ömürlü ve şık bir tercihken; şönil günlük kullanım için idealdir. Keten ve sentetik kumaşlar dayanıklılık ve kolay temizlik sunarken, tay tüyü ve kadife kumaşlar ise konfor ve estetik açıdan üstün bir seçenektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir