Küçük Mekanlar İçin Akıllı Mobilya Çözümleri

Minimalist yaşam alanı düzenleme işlemi meşakkatli bir işlem olsa fazlalıklardan arınmak açısından çok rahatlatıcıdır. Karavan, stüdyo daire tipi evler veya yalnızca küçük eve sahip olanların ortak sorunu, mobilya seçimidir. Dar alanlara uygun mobilya ve koltuk grubu seçimi yapmak oldukça zahmetli bir iş olduğu için genelde yanlış seçimler yapılıyor. Ya da deneme yanılma yolu ile doğru olan bulunuyor.

Küçük Mekanların Zorlukları ve Fırsatları

Küçük mekanlarda, burası bir ofis veya ev olabilir, en zor şey yaratıcılığın sınırlanması ve sığamama korkusudur. Gerçekten de bu tarz küçük mekanlara sığmak kolay bir iş değildir. Doğru depolama alanları tercihleri, alanı daraltmayacak mobilya seçmek ve açık renkler kullanarak mekanları olduğundan daha büyük göstermek mümkün.

Çok Fonksiyonlu Mobilya ile Alan Tasarrufu

Küçük mekanlarda kullanılabilecek bazı alan tasarrufu ipuçları vardır. Bunlardan biri ve en az maliyetli de çok fonksiyonlu mobilya tercih etmek olabilir. İşlevselliği arttırmak için tasarlanan bu mobilyalar, tek bir görünüm içinde birçok işleve sahipler. Buna sandıklı koltuklar, yatak olabilen çalışma masaları örnek verilebilir. Bu tarz mobilyalar kullanmak hem depolama alanı artırımına hem de boş alan sağlamaya yarar.

Yatak Odası Çözümleri

Küçük evlerde yatak odasına sığabilmek oldukça zor olabiliyor. Çünkü gardrop ve yatak grubu  gibi büyük eşyalar bu odada bulunuyor. Bu yüzden bazalı yatak tercihleri gardırop eksiğini ortadan kaldırabilecek bir çözüm olabilir. Duvara monte edilen makyaj veya çalışma masası gibi ürünler de alan tasarrufu sağlayan mobilya önerileri arasında verilebilir.

Küçük mekanlar için yatak odası mobilya önerisi

Oturma ve Yemek Alanı Çözümleri

Oturma odası ve ya yemek odaları alanlarında masa ve sandalye gibi eşyalar çok yer kaplayacağından sabit olmaları gerekmez. Yani açılır kapanır sandalyeler veya masalar küçük mekanlar için mobilya çözümleri arasında ideal olandır. Yiyecekleri veya depolanacak tahılları saklamak için duvara monte edilebilen dekoratif de duracak raflar tercih edilebilir. 

Yemek takımı mobilya önerisi

Mutfak ve Banyo İçin Akıllı Saklama Çözümleri

Küçük mekanlarda kullanılabilecek duvar içi gizli dolaplar alandan tasarruf sağlarken depolama yeri imkânı da sağlar. Bu yöntem mutfak ve banyoda akıllı saklama çözümleri olarak kullanılabilir. Mutfakta kullanılabilecek küçük boy mutfak masa takımları aynı şekilde alan tasarrufu sağlayan çözümlerdendir. İşlevsel ürün tercihleri de ürün kalabalığından kurtaracaktır.

Küçük Mekanlar İçin Dekorasyon İpuçları

Küçük daire dekorasyonu sanılanın aksine büyük alanları dekore etmekten daha zordur. Çünkü yapılan tek yanlış hamle bu alanları olduğundan daha dar gösterebilir. Bu yüzden mobilya tercihleri iyi yapılmalıdır. Örneğin küçük bir salona odanın tamamını kaplayacak koltuk veya televizyon ünitesi yerine daha minimal mobilyalar tercih edilmeli. Renk tercihleri açık, nötr tonlar olursa mekân daha ferah ve geniş gözükecektir. Odalara konulan köşe aydınlatmaları veya aynalar odayı daha geniş gösterecek bir diğer çözüm önerisidir.

Küçük Mekanları Düzenlemek İçin Pratik Tüyolar

Dar mekanları verimli kullanabilmek için küçük mekân mobilyaları tercih edilebilir. Küçük ölçekli alanları düzenlemek için gerçekten iyi bir matematik gerekebiliyor. Ama doğru tercihlerle çok güzel yaşam alanları yaratılması mümkün. Bu tercihlerden biri, alınacak mobilyanın tek işlevi olmamalı, en az iki işlevli olmalı. Böylece daha az eşya ile daha çok iş yapılmış olur. Yer kaplamayan ancak içine fazla eşya sığdırabileceğiniz saklama mobilyaları tercih edebilirsiniz. 

Küçük evler için koltuk köşesi mobilya önerileri

Küçük mekanlarda alan dar olduğu için aksesuar kullanılmamalı diye bir şey yoktur. Bu mekanları da şık bir görünüme kavuşturan bilecek aksesuar tercihleri elbet vardır. Bunlardan biri pencereye paralel yerleştirilecek olan bir duvar aynası olabilir. Bu sayede gün ışığı içeri rahat bir şekilde dağıtılacaktır. Bunun yanı sıra mekânı boğmayacak minimal tablolar ve takım halinde satılan birbirini tamamlayıcı biblo tarzı aksesuarlar da tercih edilebilir.

Küçük Mekanlarda Yaşam Sanatı

Bu tarz dar mekanlarda yaşamak kolay değildir elbet. Ancak çalışıldığında vazgeçilmeyecek bir tercih olabilir. Önemli olan benimsemek ve yerleşebilmek. Yerleşebilmek kolay kısmı, bunun için yukarıda stüdyo daire mobilya fikirleri gibi taktiklerden bahsediliyor. 

Bu alanlar yuva olarak benimsendiği de, bir nevi minimal yaşam tarzı da benimsenmiş olur. Bu yaşam tarzı ve akıllı mobilya çözümleri, az ve öz mottosuna uyduğu için zihni yormaz. Yaşam kalitesini de olumlu yönde etkiler. Çünkü fazla eşyadan, haliyle dağınıklıktan uzak bir yerde yaşamak; berrak bir zihinle düşünebilmeyi de beraberinde getirir.

Burada bahsedilen küçük evler için dekorasyon taktikleri bu tarz yerlerde yaşayacaklar veya hali hazırda yaşıyor olanlar için faydalı ve işlevsel yöntemlerdir. Mümkün olduğunca bu taktikler uygulandığında, mekanı hem daha ferahlatacak hem de kişi için dar bir alanda sıkışmışlık hissi yok olacaktır.

Küçük boy evinizi konforlu ve ferah şekilde dekore etmek için Öğretmenler sitemizi ziyaret ede bilir ve daha fazla ev dekore tüyoları için blog sitemizi ziyaret ede bilirsiniz Daha fazla küçük ev dekorasyon fikirleri ve görselleri için inceleyebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir