Ev Ofisler İçin İdeal Mobilya ve Dekorasyon Önerileri

Ev ofis koltuk

Ev ofisi mobilya ve koltuk grubu satın alan insanların sayısı, uzaktan çalışmanın artmasıyla doğru orantılı olarak ilerliyor. Ev ofisleri, evlerinde bir çalışma ortamı yaratmak isteyen insanlar için iyi bir çözüm yolu. Ancak bu ofislerin verimli bir çalışma ortamı haline getirilmesi gerekiyor. Bunun için de hem konfor hem de ofis görünümünü sağlayacak mobilyalar gerekli.

Ev Ofisi Kurmanın Temelleri

Ev ofisler seçeceğiniz çalışma alanı, konsantrasyon bozmayan bir konumda olmalıdır. Bu alanlar doğal ışık almalı ve yeterli büyüklüğe sahip olmalıdır. Yeterli büyüklükte olmayan odalar için fiziksel rahatlığın ön planda olduğu ergonomik ofis tasarımı fikirleri kullanılabilir. Çalışma alanında verimin sağlanması için kullanılacak mobilyaların rahatlığı oldukça önem taşır.

Mobilya – koltuk takımı

Verimliliği Artıran Mobilya Seçimleri

Küçük alan dekorasyonu doğru yapıldığında geniş ve ferah çalışma alanları yaratılabilir. Konforlu malzemelerden yapılmış sandalyeler ev ofisleri için vazgeçilmez ürünlerdendir. Oturma destekleri sayesinde çalışan kişiyi rahat ettirir. Masa ve sandalyenin ayarlanabilir olması da mobilyaların ergonomik özelliklerindendir. Evden çalışırken verimliliği artıran dekorasyon fikirleri uygulamak, çalışma isteğinizi arttırır. Çalışma isteğinin artması demek, uzun saatler sıkılmadan çalışabilmek anlamına gelir.

Ergonomi ve Konfor

Ev ofisi için ergonomik koltuk takımı seçimi vücudunuzun doğal duruşunu destekler. Böylece bel ve sırt ağrıları yaşamadan uzun saatler boyunca masa başında çalışabilirsiniz. Ayarlanabilir sandalye tercihleri ile bel desteği, eğim gerginliği gibi seviyeleri kendi rahatınıza göre ayarlamanız mümkün.

Bir diğer verimlilik arttırma önerileri fikri de masa düzeni ve yüksekliğinin doğru ayarlanmasıdır. İdeal masa yüksekliği yaklaşık 58 cm ile 73 cm arasında, ekrana bakış mesafesi ise yaklaşık 40 cm ile 73 cm arasında olmalı.  Dağınık çalışma alanları dikkat dağınıklığına yol açabileceğinden, masa üzeri küçük organizerler dağınık görüntünün giderilmesine yardımcı olacaktır.

Depolama ve Düzen

Küçük ev ofisleri için saklama çözümleri arasında çekmeceli ve bol raflı dolaplar bulunuyor. Bu dolaplar, çoğu dosya ve evrağı içerisine sığdırabilecek kapasitededir. Belgelerin elinizin altında bulunmasını istiyorsanız duvara veya masa kenarına monte edilebilen asmalı dosyalıkları tercih edebilirsiniz. Modüler dolaplar kullanılarak genişletip küçültülebilen saklama alanları oluşturulabilir. Kablo yığını görüntüsünü ortadan kaldırmak için de kablo eve elektronik alet düzenleyicileri kullanmak etkili çözümler arasında.

Dekorasyon ile İlham Veren Bir Çalışma Alanı Yaratmak

Verimli bir çalışma sağlanması için konfor kadar göze hitap eden bir ortam yaratmak da önemli. Çalışma alanınızı ilham verici hale getirme yolları şu şekilde sıralanabilir:

  • Renk seçimi: Ev ofislerinde motivasyonu arttıran canlı renklere ve halılara  yer verilebilir. Örneğin sarı ve turuncu renklerde tablolar veya aksesuarlar kullanmak, enerjiyi de yükseltir. 
  • Ev ofisinizde kullanacağınız bitkiler ile canlı bir atmosfer oluşturabilirsiniz.
  • Çalışma alanlarında doğal ışıktan maksimum fayda sağlanmalı. Çünkü doğal ışık, enerjik ve dinç tutmanın yanı sıra göz sağlığını da korur.
Vintage tarz halı

Küçük Alanlarda Ev Ofisi Düzenlemek

Ev ofisiniz için ayırdığınız alan küçükse bu alanı etkili kullanabilmeniz gerekir. Bunun için bazı taktikler uygulanabilir. Bu taktikler şunlardır:

  • Katlanır masa sandalyeler veya dolaplı masa kullanımı ile fonksiyonellik arttırılabilir.
  • Eğer çalışma alanı odanın içindeyse bu alan bir paravan yardımı ile ayırabilirsiniz.
  • Duvara monte edilen raf ve masa tercihleri de size alan tasarrufu sağlayacaktır.

Ev Ofisinde Aydınlatma

Ev ofisinde aydınlatma nasıl olmalı sorusuna verilebilecek ilk cevap net olarak göz yormamalı olur. Eğer oda doğal ışık alıyorsa çalışma masası pencereye yakın konumlandırılabilir. Çünkü odaklanmayı ve pozitifliği arttıran tek ışık türü doğal ışıktır. 

Eğer akşamları çalışıyorsanız veya odanız doğal ışık almıyorsa; ayarlanabilir aydınlatmalar işinize yarayacaktır. Bu aydınlatmalar ihtiyaca bağlı şiddeti arttırılabilir bir sisteme sahiptir. Ayrıca çalışma ortamlarında kullanacağınız masa lambaları veya küçük aydınlatmalar da odağı arttırmaya iyi gelen çözümlerdir.

Verimli ve İlham Verici Bir Ev Ofisi Oluşturmak

Ev ofisi dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç basit yöntem vardır. Doğru çalışma alanı seçimi ve bu alana uyacak odak arttıracak aydınlatma seçimi oldukça gerekli. Bunun dışında ergonomik mobilyalar verimliliği arttıracağından, tercih edilmelidir. Ofiste kullanacağınız organizerler ile dağınıklığı ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca çalışma alanınızı ilham verici hale çevirmek için kullanacağınız canlı renklerdeki sanat eserleri ve bitkiler enerjinizi ve verimliliğinizi olumlu yönde etkiler. Çalışma alanınızı kendiniz için en iyi hale getirmeniz sizin elinizde. Öğretmenler sitemizi de ziyaret ederek de kendi zevkinize uygun mobilyalar buka bilirsiniz.

Modern ev ofis mobilyası kombinasyonları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir