Evinizi Büyüleyici Kılacak Vintage Halı ve Mobilya Uyumları

Vintage halı

Vintage halı ve mobilya ve koltuk grubu modelleri doğru dekorasyon anlayışı sayesinde birbiriyle mükemmel bir uyum içerisine girer. Bu uyumu yakalarken renk ve doku seçimi gibi unsurlar da büyük önem taşır. Aynı zamanda mobilyalarla birlikte tercih edilen aksesuarlar da iyi bir dekorasyon seçeneğidir.

Vintage Dekorasyonun Cazibesi

Antika dekorasyon bir evin tarzını oluşturmada son derece büyük bir önem taşır. Kendine göre bir hikayesi ve tarihi olan antik eşyalar bulundukları ortama farklı bir atmosfer ve derinlik katar. Bu nedenle antika eşyalar kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. İç ortamlarında nostaljik bir hava yaratmak isteyen kişiler antika mobilya ve aksesuarlara başvurur. Böylece son derece kişisel ve özgün bir görünüm iç mekanlara kolay bir şekilde taşınabilir.

Vintage Halı ve Mobilya Seçimi

Vintage dekorasyon ipuçları arasında birçok unsur sayılabilir. Eğer kaliteli bir vintage eşya sahibi olmak istiyorsanız ilk olarak eşyanın malzeme kalitesini göz önünde bulundurabilirsiniz. Aynı zamanda mobilyanın üretiminin kaç yıl öncesine dayandığı da bu noktada vintage olma konusunda bilgi verir. Seçim yaptığınız aksesuar ya da mobilya elli yıldan daha büyükse bu noktada antika niteliği taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Eğer dekorasyonunuzda bu mobilyalara yer vermek istiyorsanız çıplak gözle görmenizde de büyük fayda vardır. Böylece kaliteli üzerinde daha detaylı tespitler yapabilirsiniz. Vintage halılarla dekorasyon fikirleri oluşturmak istiyorsanız halı ve mobilya uyumuna dikkat edebilirsiniz. 

Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vintage tarza sahip bir halı seçimi yapacaksanız ilk olarak halı üzerinde renk, desen ve dokuma incelemeleri yapabilirsiniz. Vintage el örgüsü halılar daha soluk renklere ve desenlere sahip olmasıyla bilinir. Aynı zamanda modern halılarla karşılaştırıldığında birtakım doku farklılıkları da bulunur. Ardından seçim yaptığınız halının görünümünün iç mekanınızdaki diğer mobilyalarla uyumunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu uyumu renklerle sağlayabileceğiniz gibi aynı zamanda doku benzerliğiyle de sağlayabilirsiniz.

Vintage halı modeli

Mobilya Seçimi ve Düzenleme Sanatı

Antika mobilyalarla modern uyum yakalamak istiyorsanız bu iki farklı tarzı birbiriyle dengeli bir şekilde harmanlayabilirsiniz. Eğer vintage bir halı seçimi yaptıysanız mobilyalarınızda modern çizgiler kullanmayı tercih edebilirsiniz. Dilerseniz yalnızca kullandığınız aksesuarları da vintage tarza sahip olacak şekilde seçebilirsiniz. Aynı şekilde vintage mobilyalarla birlikte modern iç mekan aksesuarları da kullanılabilir.

Renk ve Doku Uyumu

Evinizi büyüleyici kılmak için eşyalarınızın arasındaki renk uyumuna da büyük ölçüde dikkat etmeniz gerekir. Bu noktada birbiriyle uyumlu renkler seçmenizde fayda var. Dileyen kişiler zıt renklerin estetiğinden yararlanarak farklı bir görünüm oluşturmayı da tercih edebilir. Vintage tarzı ev aksesuarları ve odaya göre salon halısı genel olarak ortamlara aynı havayı katmasıyla bilinir. Aksesuarlar üzerindeki küçük farklılıklardan yararlanarak karmaşık gibi görünen ancak kendi arasında uyumu bulunan seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Vintage Eşyalarla Odak Noktası Yaratmak

Eski eşyalarla dekorasyon sanatı yaparken birtakım ipuçları mekanlarda daha iyi bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir. Sade ya da klasik tarzda tercih ettiğiniz dekorasyonunuzu vintage tarza sahip bir halı ve mobilyayla zengin hale getirebilirsiniz. Bu şekilde mekandaki odak noktası vintage eşyalar üzerinde kolay bir şekilde yoğunlaşabilir. Aynı zamanda vintage eşyalarınızın üst bölümünde yer alacak şekilde spot aydınlatmalar da seçebilirsiniz. Bu aydınlatmalar tarzınızı daha iyi bir şekilde ortaya çıkarır.

Vintage tarz koltuk modeli

Aksesuarlar ve Sanat Eserleriyle Tamamlama

Vintage halılarla dekorasyon fikirleri son derece geniş bir yelpazeye sahiptir. Eğer iç mekanınızda vintage bir tarz tercih ettiyseniz bu tarzı aksesuarlar ve sanat eserleriyle desteklemeyi düşünebilirsiniz. Özellikle koleksiyonerler ve sanat severler bu şekilde vintage bir ortamda bu parçalara sıklıkla yer verir. Bu sayede mekanınızı da kişisel bir hale getirebilirsiniz.

Vintage İle Zamanın Ötesine Yolculuk

Otantik ev dekorasyonu birçok kişi tarafından tercih edilir ve başarıyla yapıldığı taktirde ortaya son derece estetik sonuçlar çıkar. Vintage eşyalar kullanılarak oluşturulan dekorasyon fikirleri şüphesiz ortama daha sıcak ve samimi bir hava katmaktadır. Böylece mekanlar içerisinde özel bir karakter oluşturmak da mümkün hale gelir. Bu özgün tarz tercih edilen aksesuarlar sayesinde otantik bir hal alabilir.  Bu tarz mobilya, beyaz eşya diger dekarosyon ürünlüri almak için Öğretmenler sitemizden bula bilirsiniz.

Tarihi dokuya sahip ev dekorasyonu anlayışını benimseyen kişiler kendi tarzlarını iç mekanlarda kolay bir şekilde gösterebilir. Özel olarak seçilen koleksiyon ya da sanat eseri parçaları eşi benzeri görülmeyen estetik anlayışlarını doğurabilir.

Vintage halı ve mobilya kombinasyonları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir